Sexleksakers olika material

Material på sexleksaker

Silikon

Silikon är det idealiska materialet för i princip alla sexleksaker - verklighetstroget med en mjuk och len yta. Silikon är inte kallt, utan känns mer som riktig hud.
Det är lätt att tvätta leksaker av silikon, det är ett tätt material.
Silikon tål att kokas (doppas dock bara i kokande vatten någon sekund), så om du vill dela leksaker med någon annan, är silikon det perfekta valet. Tänk dock på att om du delar leksaker med någon under själva akten, använd kondom.

Det är mycket sällsynt att någon är allergisk mot silikon, då det sällan finns tillsatser i detta material.
Den enda nackdelen med silikonprodukter skulle i så fall vara priset, men om du letar efter kvalité och känsla, är silikon ett givet val.

Silikonleksaker kan tvättas med tvål och vatten, vi rekommenderar dock Hygiene för extra fräschör, och för att eventuella bakterier ska försvinna.


Jelly

Jellyleksaker är ett bra material till intimleksaker, till nästan halva priset av vad silikon kostar. Jelly är en speciell gummiblandning som ligger bra till i pris. De är inte lika mjuka och lena som leksaker i silikon, men de kan fortfarande skapa oerhört många trevliga stunder.
Hemligheten med jelly är att använda rikligt med glidmedel.
Jelly kommer ofta i klara, starka färger. Jelly luktar lite som varm plast när de är nya, de flesta har inget emot det – men vissa personer är inte så förtjusta i lukten då de ofta är parfymerade.
Du bör inte använda stark tvål, olja eller hett vatten på dina sexleksaker som är tillverkade i jelly.
Om du vill ha en mjuk leksak av bra kvalité, till ett rimligt pris, då är jelly något för dig.
Är du allergisk mot latex bör du inte välja en jellyprodukt.
Något som är mycket viktigt är att man inte använder något glidmedel som är oljebaserat, då detta kan lösa upp jellymaterialet.
Något annat som är ganska viktigt, är att det inte riktigt duger att tvätta sina jellyprodukter med tvål och vatten. Visst, de blir rena, men det steriliserar inte ytan och tvålen kan lösa upp din produkt. Att använda exempelvis Catchlife Hygiene (rengöringsgel) är att rekommendera.

Lycka till med ditt val av leksak!